Založ si blog

Strely na bránu – 0, alebo ako sa nám po druhý raz Moskvu už dobiť nepodarilo…

     Po nečakanom úspechu slovenskej futbalovej reprezentácie v Moskve, kde sme ruskú „zbornú“  zdolali gólom Miňa Stocha 0:1 sa obdobný fantastický výsledok „šošónom“ nepodaril. Naopak, prehrali rozdielom triedy 3:0, kedy katmi Žiliny boli Brazílčania Ari ( 2 zásahy ) a Ibson ( posledný klinec do rakvy). Spartak Moskva prešpikovaný legionármi z rôznych končín sveta mal hru našich zástupcov v najprestížnejšej klubovej súťaži sveta prečítanú ako šlabikár.

    Nepustili nás k ničomu! Kľúčom k úspechu Spartakovcov bol vytrvalý pressing, dostupovanie a napádanie hráčov MŠK a to všetko okorenené brazílskym loptovým umením v rytme ich tradičnej samby. Nemožno však povedať, žeby Žilina sklamala. Hrali svoju hru smerom dopredu, ale jednoducho kvalitatívne nestačili. Zastávam názor, že radšej predviesť aspoň snahu o peknú hru a prehrať, ako betónovať celý zápas a pokaziť tak zážitok z hry nielen sebe, súperom, ale aj divákom. 

     Napriek tomuto výsledku však netreba hádzať flintu do žita, ale so zdvihnutou hlavou sa dívať smerom k ďalším zápasom Ligy Majstrov. „Nie je všem dnúm konec“. Šošóni získali skúsenosti, ktoré určite nie sú na zahodenie a kto vie, možno ich v nasledujúcich zápasoch dokážu zúročiť.

Tak, či onak slovenský futbal ide smerom nahor, aj keď niektoré výsledky tomu nenasvedčujú.

Zo šiestich iba jeden…

13.10.2010

Po piatkovom zápase v Jerevane, kde nám Arménci nastavili zrkadlo a bez väčších ťažkostí nám ukradli plánované 3 body, slovenská futbalová reprezentácia si renomé nenapravila ani doma v Žiline. Dôvody neúspechu v Jerevane možno hľadať v hlavách našich reprezentantov, ktorí po nečakane skvelom štarte do kvalifikácie na ME nejako pozabudli, že predsa len nie [...]

Prečo najstaršie remeslo nie je remeslom skutočným…

27.09.2010

Prostitúcia resp. „šliapanie chodníka“ je spoločenský jav, ktorý sprevádza ľudstvo od nepamäti a bezpochyby sa tak skoro ani nevytratí. Zjednodušene ho možno definovať ako poskytovanie sexuálnych služieb za odplatu. Údaje o prostitúcii siahajú až do staroveku, no možno ju badať už aj na úrovni primátov – opica radšej ponúkne sexuálny [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 4490x
Priemerná čítanosť článkov: 1497x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy