Založ si blog

Strely na bránu – 0, alebo ako sa nám po druhý raz Moskvu už dobiť nepodarilo…

     Po nečakanom úspechu slovenskej futbalovej reprezentácie v Moskve, kde sme ruskú „zbornú“  zdolali gólom Miňa Stocha 0:1 sa obdobný fantastický výsledok „šošónom“ nepodaril. Naopak, prehrali rozdielom triedy 3:0, kedy katmi Žiliny boli Brazílčania Ari ( 2 zásahy ) a Ibson ( posledný klinec do rakvy). Spartak Moskva prešpikovaný legionármi z rôznych končín sveta mal hru našich zástupcov v najprestížnejšej klubovej súťaži sveta prečítanú ako šlabikár.

    Nepustili nás k ničomu! Kľúčom k úspechu Spartakovcov bol vytrvalý pressing, dostupovanie a napádanie hráčov MŠK a to všetko okorenené brazílskym loptovým umením v rytme ich tradičnej samby. Nemožno však povedať, žeby Žilina sklamala. Hrali svoju hru smerom dopredu, ale jednoducho kvalitatívne nestačili. Zastávam názor, že radšej predviesť aspoň snahu o peknú hru a prehrať, ako betónovať celý zápas a pokaziť tak zážitok z hry nielen sebe, súperom, ale aj divákom. 

     Napriek tomuto výsledku však netreba hádzať flintu do žita, ale so zdvihnutou hlavou sa dívať smerom k ďalším zápasom Ligy Majstrov. „Nie je všem dnúm konec“. Šošóni získali skúsenosti, ktoré určite nie sú na zahodenie a kto vie, možno ich v nasledujúcich zápasoch dokážu zúročiť.

Tak, či onak slovenský futbal ide smerom nahor, aj keď niektoré výsledky tomu nenasvedčujú.

Zo šiestich iba jeden…

13.10.2010

Po piatkovom zápase v Jerevane, kde nám Arménci nastavili zrkadlo a bez väčších ťažkostí nám ukradli plánované 3 body, slovenská futbalová reprezentácia si renomé nenapravila ani doma v Žiline. Dôvody neúspechu v Jerevane možno hľadať v hlavách našich reprezentantov, ktorí po nečakane skvelom štarte do kvalifikácie na ME nejako pozabudli, že predsa len nie [...]

Prečo najstaršie remeslo nie je remeslom skutočným…

27.09.2010

Prostitúcia resp. „šliapanie chodníka“ je spoločenský jav, ktorý sprevádza ľudstvo od nepamäti a bezpochyby sa tak skoro ani nevytratí. Zjednodušene ho možno definovať ako poskytovanie sexuálnych služieb za odplatu. Údaje o prostitúcii siahajú až do staroveku, no možno ju badať už aj na úrovni primátov – opica radšej ponúkne sexuálny [...]

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 4498x
Priemerná čítanosť článkov: 1499x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy