Založ si blog

Zo šiestich iba jeden…

     Po piatkovom zápase v Jerevane, kde nám Arménci nastavili zrkadlo a bez väčších ťažkostí nám ukradli plánované 3 body, slovenská futbalová reprezentácia si renomé nenapravila ani doma v Žiline. Dôvody neúspechu v Jerevane možno hľadať v hlavách našich reprezentantov, ktorí po nečakane skvelom štarte do kvalifikácie na ME nejako pozabudli, že predsa len nie sú extra trieda a 16 miesto v rebríčku FIFA automaticky neznamená, že s ľahkosťou zdoláme mannschaft, ktorý sa nachádza až v druhej stovke rebríčka. Rýchlosť, kolmé prihrávky za obranu a k tomu prepracovaný pressing až trikrát rozvlnili sieť za Jánom Muchom. Svetlý moment v podaní V. Weissa ml. bol len slabou náplasťou na ubolené oči slovenského fanúšika. “ Treba na tento zápas rýchlo zabudnúť“, vraveli všetci “ kompetentní“.

     Prišiel však utorok a zrazu som mal pocit, ako sa tomu len hovorí – deja vu. Po chybe v obrane sa odrazená lopta dostala na kopačku Ledgera a tomu už nič nebránilo skórovať. 0:1. O vyrovnanie sa ešte do konca prvého polčasu postaral navrátilec do repre Ján Ďurica. Po rohu a predĺženej lopte nekompromisne hlavou aj za pomoci brvna rozvlnil sieť S. Givena a nálada na štadióne sa zrazu zdvihla. Vyrovnané! Len škoda, že to bolo z našej strany všetko. Samozrejme nesmiem zabudnúť na koniec prvého polčasu a vychytanú penaultu R. Keana. Mucha – širák dole. O tom, či to bola skutočne situácia na pokutový kop polemizovať nechcem a ani nebudem. V každom prípade ísť do šatne o stave 1:2 by znamenalo nielen pre našu reprezentáciu ťažko zdolateľný psychologický moment. V druhom polčase diváci toho veľa nevideli, či už z jednej alebo druhej strany. Tuctový zápas, na ktorý sa okrem fanúšikov národných mužstiev asi nikto nepozeral. Nesmiem však zabudnúť na fakt, že R. Keane v utorok svoje strelecké kopačky, našťastie pre nás, nechal zavesené na klici v šatni. Okrem nepremenenej penaulty sa ocitol ešte v dvoch vyložených šanciach, z ktorých keby bol premenil aspoň jednu, dovolím si tvrdiť – bolo by vymaľované. A tak vďaka aspoň za bod.

     Celková situácia v skupine sa zamotáva. Vyrovnaná – asi takýto prívlastok jej možno udeliť. Možno by sa naši chlapci mali inšpirovať súpermi z Moskvy, ktorý sa po facke od nás dokázali rýchlo spamätať a z posledných dvoch zápasov, za ktoré sme si my pripísali chudobní jeden bod, si oni zo súperových ihrísk doniesli bodov šesť.

Strely na bránu – 0, alebo ako sa nám po druhý raz Moskvu už dobiť nepodarilo…

28.09.2010

Po nečakanom úspechu slovenskej futbalovej reprezentácie v Moskve, kde sme ruskú „zbornú“ zdolali gólom Miňa Stocha 0:1 sa obdobný fantastický výsledok „šošónom“ nepodaril. Naopak, prehrali rozdielom triedy 3:0, kedy katmi Žiliny boli Brazílčania Ari ( 2 zásahy ) a Ibson ( posledný klinec do rakvy). Spartak Moskva prešpikovaný legionármi [...]

Prečo najstaršie remeslo nie je remeslom skutočným…

27.09.2010

Prostitúcia resp. „šliapanie chodníka“ je spoločenský jav, ktorý sprevádza ľudstvo od nepamäti a bezpochyby sa tak skoro ani nevytratí. Zjednodušene ho možno definovať ako poskytovanie sexuálnych služieb za odplatu. Údaje o prostitúcii siahajú až do staroveku, no možno ju badať už aj na úrovni primátov – opica radšej ponúkne sexuálny [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 4497x
Priemerná čítanosť článkov: 1499x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy